Saturday, May 10, 2008

Ειδικές προβολές

Η New Star σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Φίλιπ, φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις ταινίες σταθμούς στην ιστορία του κινηματογράφου (η καθεμιά για τους δικούς της λόγους), εμπνευσμένες από το μυθιστόρημα μικρού μήκους του Ernest Hemingway, "The Matadors".

Με 10 ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε και τις 3 ταινίες στον κινηματογράφο Φίλιπ (Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, 210-8647444, 2108612476), την εβδομάδα 8/5-14/5

το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
20:45 ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ (Andrei Tarkovski-1958)
21:05 ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ (Robert Siodmak-1946)
23:05 ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ (Don Siegel-1964)

Τις δύο πρώτες τις έχω ήδη δει και μπορείτε να δείτε τις κριτικές παρακάτω. Την τρίτη ελπίζω να την προλάβω σ'αυτες τις μοναδικές προβολές, και να ακολουθήσουν οι συγκρίσεις στο τέλος. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τις τρεις σπάνιες αυτές ταινίες.

2 comments:

kioy said...

Καλησπέρα φίλε μου! Νομίζω πως πέραν αυτού του βαρυσήμαντου αφιερώματος, προστιθέμενων και όσων σινεφίλ διαδρομών έχουν προηγηθεί, η New Star
έχει καταφέρει να χωρέσει ένα μεγάλο αστέρι ελπίδας στα κινηματογραφικά δρώμενα αυτού του τόπου. Εμβαθύνοντας
και μεταβάλλοντας την στέρεα μορφή που είχαμε σχηματίσει μέχρι τώρα για τις εταιρείες διανομής!
Μπράβο και πάλι μπράβο!
Μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλλουμε στην διάδοση μιας ευρύτερης κινηματογραφικής κουλτούρας, αναμένω και την συνέχεια!

dunno said...

αν και ηκαλλιτεχνική ποιότητα των dvd της new star δεν είναι ότι καλύτερο, τα έργα που επιλέγει αν κυκλοφορήσει από μόνα τους είναι αρκετά.περιμένω με αγωνία την ολοκληρωμένη φιλμογραφία του Αγγελόπουλου.