Sunday, January 04, 2009

Transporter 3 (2008)

Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα για να οργανώσω κείμενο, οπότε αυτή τη φορά ας το κάνουμε ως εξής:

10 Συμπεράσματα βασισμένα στο Transporter 3
1)Το μοντάζ υψηλών ταχυτήτων που κάνει το αδιανόητο να μοιάζει πιστευτό, και τον πρωταγωνιστή να στέκει στο μέσο του κόσμου, έχει γίνει πλέον επιστήμη με λαμπρά αποτελέσματα!

2)Το Battle Royal, πέρασε το στάδιο των αντιγραφών-διασκευών, και πλέον ανοίγει τη δική του σχολή κινηματογράφου!

3)Το καλό που έκανε ο Ang Lee στον κινηματογράφο ξεπερνά τη σκηνοθετική του προσφορά, και οι Ασιάτες χορογράφοι πολεμικών τεχνών έχουν ΔΙΚΑΙΩΣ χεστεί στο τάλιρο! (ας μου επιτραπεί η έκφραση)

4)Οι γυναίκες-γλάστρες στις περιπέτειες μάλλον έχουν ξεπέσει πολύ!

5)Κι όταν μάλιστα τα γκάζια περιορίζονται κι οι σεναριογράφοι στρέφονται περισσότερο στο γυναικείο κοινό, δίνοντας εξόφθαλμα steamy σκηνές στον "παίδαρο" πρωταγωνιστή, μάλλον θα αρχίσουμε να αναθεωρούμε τα όρια του chick-flick σιγά σιγά.

6)Μαφιόζοι, τρομοκράτες και οικονομικοί εγκληματίες εξαφανίζονται και η μόδα θέλει πλέον κακούς με "οικολογικές βλέψεις", στο πλαίσιο των δικών τους συμφερόντων πάντα!

7)Αν όντας ηθοποιός έχεις στο βιογραφικό σου μερικές "προφορές", όλο και σε καμιά περιπέτεια θα χωθείς. Με το παγκοσμιοποιημένο είδος, σε κάθε ταινία, από τον Αμερικάνο χωριάτη μέχρι τον Πακιστανό, κανείς δεν μένει παραπονεμένος, αρκεί να προσαρμόζει στη μητρική του τα Αγγλικά!

8)Το κυνήγι του "λάθους" και του "φυσικά αδιανόητου" δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικό!

9)Ο MacGyver ζει!!!!

10)Η σεναριακή επιτυχία του Transporter 1 αποδεικνύεται μάλλον συγκυριακή!



Πάντως συγκεντρωτικά για να μην παρασυρθείς από τα διφορούμενα -σε φάσεις- αρνητικά/θετικά σχόλια έχω να πω ότι δε χρειάζεται να βιαστείς να τη δεις στο σινεμά, εκτός κι αν η λαγνεία σου για τον Statham είναι ο μόνος λόγος που θα την έβλεπες ούτως ή άλλως, μιας και σε κλίμακα εντυπωσιασμού αφήνει τα περιθώρια να την απολαύσεις άνετα και στο σπίτι σου, ασχέτως απ' το μέγεθος της οθόνης σου. Αν και ομολογώ ότι μου άφησε καλύτερες εντυπώσεις από το προηγούμενο sequel.

5 comments:

Duncan said...

"7)Αν όντας ηθοποιός έχεις στο βιογραφικό σου μερικές "προφορές", όλο και σε καμιά περιπέτεια θα χωθείς."

Δηλαδή μου λές ότι, ως Ανατολικός, έχω ελπίδες να γίνω και γω μεγάλος Star???
Aχ... Κρίμα που δε μ' αρέσει καθόλου ο Statham (ακόμα ψάχνω να βρω τι του βρίσκει ο Ritchie - Μην είναι η αγγλική βλαχιά?), αλλιώς...

MacGyver fdw!

dunno said...

Για μεγάλος star δεν ξέρω πάντως τον κομπάρσο στις περιπέτειες τον έχεις στο τσεπάκι σου. Η ταινία στο πρώτο 10λεπτο παρουσιάζει τουλάχιστον 6 κομπάρσους με διαφορετική "σπαστη" προφορά, σε βαθμό που το άκουσμα της ειδικά αν δεν βάζεις υπότιτλους σαν κι εμένα, γίνεται πολύ αστείο.

πάντως ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. κοίτα που έφτασε ο Swartzeneger (βαριέμαι να του δώσω τη χαρά να τον googlάρω αλλά αν κρίνω από την ακουστική έτσι πρέπει να γράφεται.)

Duncan said...

Χαχαχαχαχαχαχα! Το θέμα δεν είναι πως γράφεται, αλλά πως προφέρεται στα Αγγλικά. Εκεί να δεις γέλιο...
(Νομίζω είναι κάτι σε ζουαρτζενίγκερ)

dunno said...

εγώ πάντα το έλεγα σ(γ)ουάρτζ-ενέγκερ. Τρέλα το φωνητικό;

Anonymous said...

LOL! Ναι...